Project badkamer.

In 2007 bij de aanschaf van het huis kochten wij een badkamer als soort van 'optie bij de keuken'. Deze badkamer was prima, een groot tweepersoons bad (waar we iedere week nog plezier van hebben) en een douche en een wastafel met twee kranen en wat kastjes. Het grootste deel van de badkamer werd gemaakt door op een slimme manier met de wanden om te gaan en door goede (grote, tijdloze) tegels te plaatsen.

Na zo'n 8 jaar begon het (spaanplaat met fit fineer) kastje onder de wasbak te verzakken. We hebben dit gestut met een paar plankjes en toen bleef het wel soort van hangen. Het kastje naast de wasbak (ook van spaanplaat) begon na 10 jaar langzaam scheuren in het fineer te vertonen. Dit jaar (2019) zo'n 12 jaar na aanschaf viel het kastje onder de wasbak echt uit elkaar en was eigenlijk het andere kastje ook echt versleten.

We hebben overwogen om 'gewoon een nieuwe badkamer' aan te schaffen bij Ikea of bij een keuken/badkamerwinkel. Daar zijn 2 problemen mee:

  1. Je krijgt weer iets wat eigenlijk niet precies past in ons (oude) huis met niet-standaard afmetingen.
  2. De kans dat het over 10 jaar weer van ellende uit elkaar valt is groot

Dus hebben we in overleg besloten dat ik zelf wat zou maken. Iets wat meer dan 10 jaar mee zou kunnen gaan en wat precies op maat gemaakt is (wat meer ruimte oplevert voor de handdoeken en de flessen met schoonmaakspul enzo).

Dus begin augustus ging ik aan de slag.

Op 3 augustus kocht ik wat materiaal en gereedschap...

Verstekzaag

Verstekzaag 2

En op 4 augustus begon aan een frame...

Frame

Frame

Het lukte zelfs om het frame te gronden:

Frame gegrond

Frame opznkop